Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Suburbia-acteur Wouter Van Lierde overleden

Uit

ALMERE - De Almeerse theatergroep Suburbia laat weten dat acteur Wouter Van Lierde (57) dinsdag 4 augustus is overleden. In de elf producties die hij bij Suburbia maakte, heeft de markante Vlaamse acteur een bijzondere band opgebouwd met de stad en de inwoners van Almere.

“Veel Almeerders vroegen aan ons, vaak hoopvol, ‘speelt de Vlaming weer mee?’. En waren verrukt als dat zo was. Vaak werd Wouter dan ook op straat herkend”, aldus theatergroep Suburbia. “Almere hield van Wouter en Wouter van Almere.” Zoals hij zelf in een interview voor Suburbia benoemde: ‘Best bijzonder voor een Vlaming hè?’.

Met regisseur en artistiek leider Albert Lubbers was hij verantwoordelijk voor de zo herkenbare Suburbia-stijl: eerlijk, gepassioneerd en geestig. Om met de woorden van Wouter te spreken: ‘er is voor mij geen andere weg dan blijven spelen en ontwikkelen. Beide kunnen gelukkig bij Suburbia. Albert laat me telkens iets doen, waarvan ik denk: nu ben ik toch weer meer acteur geworden’.

Wouter Van Lierde was te zien in de voorstellingen Fanny & Marius, Het Eenzame Westen, Momenten van Geluk, KUNST, In Duisternis, Eerste Liefde, De verlossing, De inspecteur en het dode meisje, en vorig jaar nog in De nacht de moeder van de dag en op tournee met Vijand van het volk.

Theatergroep Suburbia gaat de acteur missen. “Wij gedenken een gepassioneerd vakman.”

Wouter Van Lierde (links) speelde vorig jaar nog in ‘De nacht de moeder van de dag’ bij de stadsboerderij op de Kemphaan. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto