Het markante pand van Tang Dynastie maakt plaats voor een appartementencomplex. (Foto: Fred Rotgans)
Het markante pand van Tang Dynastie maakt plaats voor een appartementencomplex. (Foto: Fred Rotgans)

Tang Dynastie wordt afhaalrestaurant

Wonen

INDISCHE BUURT – Het karakteristieke pand van het Chinese restaurant Tang Dynastie aan de Sumatraweg wordt gesloopt en maakt plaats voor een appartementencomplex. Op de onderste etage komt een nieuw Chinees afhaalrestaurant.

Door Marcel Beijer

Dat zegt Freek Schaefers van Tang Dynastie. Vorige week maakte deze krant bekend dat op de plek van het succesvolle restaurant, dat al sinds de brand in februari 2020 gesloten is, een appartementencomplex met 72 woningen komt. Schaefers stelt dat op de onderste etage straks ruimte komt voor een afhaal- en bezorgrestaurant. 

Dat betekent dat het karakteristieke pand tegen de vlakte gaat. Dat doet ook Schaefers pijn. “Tang Dynastie was inderdaad een erg succesvol concept. Maar Corona heeft er flink ingehakt bij horecaondernemingen en zeker bij grote restaurants zoals Tang Dynastie was. Daar hielp ook de overheidssteun onvoldoende bij. Dan moet je soms harde keuzes maken.”

Modulaire bouw

De afgelopen twee jaar is er regelmatig overleg geweest met de gemeente over de toekomst van de locatie en werd uiteindelijk besloten het pand te slopen om zo de weg vrij te maken voor de bouw van 72 appartementen onder de naam Tang Tower, met een afhaalrestaurant op de onderste etage. Een omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd. Schaefers: “Het wordt modulaire bouw die dus snel gerealiseerd kan worden. In de zomer van 2023 verwachten we het woongebouw al op te kunnen leveren. Dan zal ook het afhaalrestaurant openen.”

Festijn Culinair en Chinatown

Het restaurant Festijn Culinair aan de Trekweg, ook onderdeel van Tang en met 450 stoelen eveneens een grote horecazaak, blijft wel gewoon geopend en ook de plannen voor een Chinatown in Almere heeft Schaefers nog steeds niet overboord gegooid. “Daar zijn geen ontwikkelingen over te melden, maar we kijken altijd als er zich nieuwe mogelijkheden zich aandienen.” 

Maar voor restaurant Tang Dynastie zoals het ooit was, valt definitief het doek.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto