Seniorenflat Leeghwaterhof is volop in aanbouw (Foto: Almere DEZE WEEK)
Seniorenflat Leeghwaterhof is volop in aanbouw (Foto: Almere DEZE WEEK)

Omstreden seniorenflat ‘Leeghwaterhof’ in aanbouw

Wonen

WATERWIJK  – De seniorenflat ‘Leeghwaterhof’ in Waterwijk is momenteel volop in aanbouw. Omwonenden hebben lang geprotesteerd tegen de komst van het gebouw omdat ze het groene veld voor hun deur niet kwijt wilden. Ook liet de participatie te wensen over.

Door Marcel Beijer

De bewoners vonden daarbij vooral de Partij voor de Dieren en PVV aan hun zijde. Toch besloot de gemeenteraad in 2022 de bouw door te laten gaan. In Almere zijn veel te weinig woningen voor ouderen en zeker in Waterwijk willen veel ouderen in de eigen wijk blijven wonen. Het project Leeghwaterhof biedt ruimte aan 56 woningen.

Participatie

Wethouder Maaike Veeningen erkende destijds dat de participatie rond het plan niet goed is geweest. Wel beloofde ze zoveel mogelijk bomen te zullen sparen en de bomen die moeten verdwijnen zoveel mogelijk in de buurt te herplanten. Ook beloofde ze dat er een bomenrij gaat komen tussen de flat en de huizen. Ze kijkt ook of het mogelijk is om de gedupeerde bewoners van de huizen een boom aan te bieden voor in de voortuin.

Schelvisstraat

Ook aan de Schelvisstraat is een complex voor senioren gebouwd. ‘Waterstate’ telt 28 seniorenwoningen. Ook hier was veel weerstand tegen, vanwege overeenkomstige redenen als de Leeghwaterhof. Een stukje groen werd opgeofferd en de participatie ging beroerd. Uiteindelijk werd besloten de flat minder hoog te maken: er werd een etage geschrapt. Het pand werd in juni vorig jaar opgeleverd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto