(Afbeelding: Geld.nl)
(Afbeelding: Geld.nl)

Geld lenen in Almere: 7% hogere bedragen dan gemiddeld

Partnerbijdrage

ALMERE - Almerenaren leenden in 2022 fors hogere bedragen vergeleken met gemiddeld in Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl

Vorig jaar werd er in Nederland gemiddeld 13.595 euro geleend. Inwoners van Almere leenden gemiddeld 14.574 euro. Dit is een verschil van maar liefst 7 procent. Er leenden relatief ook veel inwoners in Almere, bijna twee keer zoveel mensen sloten een lening af dan gemiddeld in Nederland.

Auto meest voorkomende reden om te lenen in Almere

Er werd door de vergelijkingssite ook gekeken naar de doelen van de afgesloten leningen. Hierbij was te zien dat in heel Nederland de meeste mensen die een persoonlijke lening afsloten dit voor een auto deden. Almere wijkt hier niet vanaf, de inwoners lenen ook het vaakst voor een auto. In Almere was 28 procent van de aangevraagde leningen bedoeld voor een auto, wat overeenkomt met het landelijk percentage. 

“Mensen lenen in het algemeen vaker voor een auto. Dit is ook te verklaren, de autoprijzen zijn de afgelopen tijd veel gestegen. Hierdoor zullen meer mensen hier een lening voor afsluiten,” legt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl, uit.

Groot gedeelte van de lening aanvragen in Almere voor verbouwing

Een andere veelvoorkomende reden om een lening aan te vragen in Almere is voor een verbouwing. Van de afgesloten leningen in 2022 was 15,8 procent bedoeld voor een verbouwing. Het landelijk gemiddelde hiervan lag op 14,7 procent. In Almere werden hier dus iets meer leningen voor afgesloten.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto