Gladys Wielingen. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Gladys Wielingen. (Foto: Almere DEZE WEEK) ROBERT MIENSTRA

Lijsttrekker BIJ1 trekt zich terug

Politiek

ALMERE – Gladys Wielingen die in Almere bij de gemeenteraadsverkiezingen als lijsttrekker voor BIJ1 staat opgevoerd, heeft zich teruggetrokken. Wielingen en het partijbestuur hebben onenigheid over uitspraken die ze heeft gedaan. 

Wielingen zei tijdens een interview dat BIJ1 samenwerking met extreemrechtse partijen niet uitsluit. Ook tijdens het Grote Verkiezingsdebat, dat deze krant samen met de nieuwe bibliotheek organiseerden, wierp Wielingen zich op als iemand die graag wil samenwerken. Dat ze in een interview ook extreemrechtse partijen niet uitsluit wordt haar niet in dank afgenomen door het landelijk bestuur. 

Onoverkomelijke verschillen

‘Na uitvoerig overleg zijn zowel het bestuur, als de lijsttrekker zelf, tot de conclusie gekomen dat er onoverkomelijke verschillen van inzicht zijn’, aldus een verklaring van BIJ1. ‘Gladys Wielingen heeft daarom besloten zich terug te trekken als lijsttrekker. Op het stembiljet zal de naam van Wielingen nog wel bovenaan de lijst van BIJ1 prijken, maar volgens de verklaring zal zij afzien van een mogelijke zetel in de gemeenteraad van Almere.

Wielingen

In een reactie laat Gladys Wielingen weten een persoon te zijn die graag met anderen wil samenwerken. “Misschien past dat niet bij de politieke opvattingen van mijn partij, of zijn ze daar nog niet aan toe. Maar zo zit ik wel in elkaar. Ik sta nog steeds achter de principes van BIJ1, ik blijf ook lid van de partij. Mensen kunnen ook gewoon een stem op mij uitbrengen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto