Hassan Buyatui is boos op flyerende Geert Wilders (Foto: Almere DEZE WEEK)
Hassan Buyatui is boos op flyerende Geert Wilders (Foto: Almere DEZE WEEK)

NIDA boos om flyerende Geert Wilders

Politiek

ALMERE – Hassan Buyatui van de politieke partij NIDA is boos dat PVV-leider Geert Wilders vorige week mocht flyeren op de markt terwijl hij daar eerder op werd aangesproken door handhavers. Hij heeft schriftelijke vragen gesteld. In een reactie noemt lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV zijn politieke collega ‘huilebalk’.

NIDA doet niet mee aan de verkiezingen, Buyatui stapt over naar DENK en voert voor die partij campagne voor de verkiezingen. Namens zijn huidige partij, NIDA, stelt hij vragen over de flyeractie van Geert Wilders op 9 maart. Wilders was toen in Almere om PVV-flyers uit te delen op de markt. Op marktdagen zou het verboden zijn om op, of vlakbij, de markt te flyeren. Buyatui begrijpt niet dat Wilders ongehinderd door de gemeente is gefaciliteerd om te kunnen flyeren. In zijn schriftelijke vragen laat hij weten dat hijzelf door handhavers werd aangesproken toen hij namens DENK in de stad geflyerd had en even een patatje ging halen op de markt, gekleed in een DENK-jas.

Huilebalk

Toon van Dijk van de PVV is niet onder de indruk van de kritiek van Buyatui. “Wat een huilebalk met zijn slachtoffergedrag. Laat hij zich gewoon met zijn eigen campagne bezig houden. Dan doen wij dat ook”


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto