Illegaal vuurwerk. (Archieffoto: politie)
Illegaal vuurwerk. (Archieffoto: politie)

Burgemeester kan woning niet sluiten bij illegaal vuurwerk

Politiek

ALMERE – Het is nog niet mogelijk om een woning te sluiten als daar illegaal vuurwerk wordt aangetroffen. Dat geeft burgemeester Hein van der Loo aan na schriftelijke vragen van Forum voor Democratie.

Op 24 oktober werd een wet aangenomen die burgemeesters in het land extra bevoegdheden geeft een woning te sluiten bij geweldpleging, het aantreffen van verboden wapens, maar ook illegaal vuurwerk als de orde rond de woning wordt verstoord of daarvoor ernstige vrees bestaat.
Burgemeester Van der Loo schrijft in zijn antwoord aan Forum voor Democratie dat hij deze nieuwe bevoegdheid nog niet kan inzetten in aanloop naar de komende jaarwisseling.
‘De wet is op 24 oktober 2023 aangenomen door de Eerste Kamer, maar het is nog niet bekend wanneer de wet in werking treedt’, schrijft de burgemeester die ook aangeeft dat verhuurders van woningen zelf bepalen welke regels er gelden als er illegaal vuurwerk aangetroffen wordt in een woning. Van der Loo laat wel weten dat dit onderwerp aan de orde gesteld gaat worden bij de woningcorporaties.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto