(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock)

Lokale omroepen willen niet samenwerken

Politiek

ALMERE – De lokale omroepen SPFA (1Almere/EasyFM) en Omroep Almere willen niet samenwerken. De gemeenteraad zal binnenkort beslissen wie van deze twee de machtiging krijgt. Momenteel is dat SPFA.

Donderdag presenteerden beide organisaties zich tegenover de gemeenteraad tijdens de Politieke Markt. Die moet binnenkort een advies uitbrengen aan het Commissariaat voor de Media. Tijdens de presentatie werd duidelijk dat beide organisaties een volstrekt ander uitgangspunt hebben. Waar SPFA (Stichting Productie Fabriek Almere) haar kracht vindt in professionaliteit, ervaring en het vinden van inkomsten, is Omroep Almere vooral sterk omdat het kan bogen op een groot aantal vrijwilligers die diep geworteld in de samenleving zijn.
Eerder dit jaar is op het stadhuis een poging gedaan om die verschillen te gebruiken om elkaar te versterken. Maar beiden partijen zien dat niet zitten. Ook donderdag gaven zij tegenover de gemeenteraadsleden aan niet samen te willen werken. ‘We verschillen teveel van elkaar.’
Donderdag praten de raadsleden verder over de keuze voor de lokale omroep.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto