Slecht nieuws voor grote eendaagse festivals zoals Zand. (Archieffoto: Tribe Company BV)
Slecht nieuws voor grote eendaagse festivals zoals Zand. (Archieffoto: Tribe Company BV) Tribe Company

Alleen kleine eendaagse evenementen in buitenlucht toegestaan

Algemeen

ALMERE - Eendaagse evenementen mogen vanaf 14 augustus plaatsvinden, maar met maximaal 750 bezoekers en alleen in de buitenlucht of in een tent die aan alle kanten open is. Dat heeft het kabinet maandag bekendgemaakt. Bezoekers moeten kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd zijn, of een negatieve test kunnen laten zien via Testen voor Toegang. De beperkte toestemming geldt tot 1 september.

Slecht nieuws voor grote eendaagse evenementen, zoals het festival ZAND dat jaarlijks 25.000 bezoekers naar het Almeerderstrand trekt. De organisator had nog goede hoop dat het evenement op 21 augustus kon doorgaan. Demissionair premier Mark Rutte heeft toegezegd dat de evenementen die meer dan 750 bezoekers zouden ontvangen, en dus het festival moeten annuleren, gebruik mogen maken van het garantiefonds.

De overheid zou eigenlijk pas over een paar weken een besluit nemen over de evenementen, maar na gesprekken met organisatoren in de branche is die datum naar voren gehaald. Eerder werd al bekendgemaakt dat meerdaagse festivals tot 1 september niet door mogen gaan. Op vrijdag 13 augustus wordt het hele pakket maatregelen opnieuw gewogen op basis van de actuele informatie. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto