Afbeelding

Bijeenkomsten rond thema Levend verlies en laatste levensfase

Algemeen

ALMERE - De komende maanden organiseert de VMCA een inspiratiesessie over Levend Verlies met gastspreker Manu Keirse en een aantal informatiebijeenkomsten waarin gesproken wordt over de laatste fase van het leven.

Wanneer je partner, kind, een dierbaar iemand of jijzelf getroffen wordt door een chronische ziekte of beperking, dan kun je levenslange rouw ervaren. Oftewel ‘Levend verlies’, een begrip wat gastspreker Manu Keirse geïntroduceerd heeft. Hoe ga je om met zo’n verlies? Welke tips zijn er? 

Deze inspiratiesessie vindt plaats op vrijdagmiddag 19 november vanaf 14:00 uur in De Voetnoot aan het Stadhuisplein. Aanmelden kan via www.mantelzorgpleinalmere.nl (zoek onder het kopje ‘aanbod’ deze inspiratiesessie op).

Laatste Levensfase

Op een rustig moment stilstaan bij de laatste levensfase en je laten informeren, vóór er sprake is van een ernstige ziekte of het aanbreken van deze laatste fase van het leven, kan veel duidelijkheid en rust geven bij jezelf en bij jouw naasten. Over dit onderwerp zullen er drie bijeenkomsten plaatsvinden, op de volgende dagen en locaties:

24 november, 19.00 uur: Buurtcentrum De Draaikolk, Waterwijk.

10 januari 2022, 19.00 uur: Buurtcentrum De Wieken, Molenbuurt in Buiten.

 2 februari 2022, 19.00 uur: Buurtcentrum Amerika, Almere Poort.

Deelnemen aan één of meer van deze bijeenkomsten kan door aan te melden via www.mantelzorgpleinalmere.nl (zoek dan op ‘laatste levensfase’) of telefonisch via 036 5341404.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto