Initiatiefneemster Larissa van Leeuwen met haar vader en vriendinnen Roos en
Danique bij een deel van de kerstbomen. (Foto: Fred Rotgans)
Initiatiefneemster Larissa van Leeuwen met haar vader en vriendinnen Roos en Danique bij een deel van de kerstbomen. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Almeerse zamelt 530 kerstbomen in voor stichting Buitengewoon

Algemeen

BUITEN – Larissa Esmée van Leeuwen uit de Eilandenbuurt heeft maar liefst 530 kerstbomen ingezameld voor het goede doel. Voor elke kerstboom geeft de gemeente 50 eurocent en de totale opbrengst schenkt Larissa aan de stichting Buitengewoon.

De 20-jarige Almeerse zamelt al een aantal jaren kerstbomen in voor het goede doel. Haar eerste kerstbomenactie was voor het Voedselloket Almere en het jaar daarna doneerde ze haar opbrengst aan Alpe d’Huzes. Dit keer heeft ze gekozen voor de stichting Buitengewoon Almere, die gezonde en verse voedselpakketten samenstelt voor gezinnen met een kleine portemonnee. Wekelijks ondersteunen zij 80 tot 100 gezinnen met gemiddeld 5 gezinsleden, 52 weken per jaar.

Donaties 

Op Facebook heeft Larissa haar kerstbomenactie flink gepromoot. Naast de vele kerstbomen die ze met vrienden en familie overal vandaan heeft gesleept, kreeg zij ook donaties van onder andere Autoradam, Almeerplant, Intratuin, AH Columbuskwartier, DekaMarkt Regenboogweg, Gamma Markerkant en Tuincentrum Almere Haven. Ook waren er mensen die geen bomen hadden, maar haar actie wel wilden steunen met een financiële bijdrage. Alle opbrengsten gaan naar stichting Buitengewoon. 

Record

“Het doel was het record van de vorige keer, 451 bomen, te halen en dat is ruimschoots gelukt”, reageert Larissa. Zij is iedereen die een steentje, of boompje, heeft bijgedragen enorm dankbaar. Larissa’s moeder is trots op de inzet van haar dochter. “Maar ik was wel blij toen de gemeente de kerstbomen afgelopen zaterdag kwam ophalen. Onze tuin lag vorige week echt helemaal vol”, lacht zij. 

De kerstbomenactie heeft in totaal 340 euro opgeleverd voor de stichting Buitengewoon. Mensen van de stichting hielpen zaterdag zelf ook mee om de bomen uit de achtertuin te slepen. Zij zijn ontzettend blij met de donatie. “Een heel goed begin van het nieuwe jaar!” 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto