De Rode Loper is al voor driekwart gevuld met geschilderde portretten. (Foto: aangeleverd)
De Rode Loper is al voor driekwart gevuld met geschilderde portretten. (Foto: aangeleverd)

Kunstproject De Rode Loper wordt afgesloten op Almeerderstrand

Uit

ALMERE - Het kunstproject De Rode Loper van de Kunstenaars Vereniging Flevoland wordt zondag 26 september afgesloten bij PoortDok op het Almeerderstrand. De kunstenaars schilderen op een 50 meter lange rode loper. Zij hebben al in Dronten, Zeewolde en Lelystad geschilderd en de rode loper is dan ook al voor driekwart gevuld, met portretten.

De schilderactie op het Almeerderstrand is de laatste van de vier en aan het eind van de middag zal het kunstwerk klaar zijn. Het publiek speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van het schilderij. De voorbijgangers kunnen namelijk terwijl ze kijken even model staan.

“Het schilderproject is een theatrale manier van kunst maken. Door de coronacrisis hebben we allemaal ervaren dat kunst - beeldende kunst, muziek en theater - niet zonder toeschouwers kan en dat de toeschouwers ook niet zonder kunst kunnen”, vertelt Hein Walter van de Kunstenaars Vereniging Flevoland. “Nu het weer kan, leggen de kunstenaars de rode loper neer voor het publiek.”

Muzikale omlijsting

De vijf schilders - Collin de Bruin, Marianne Alting Brooijmans, Gonny Geurts, Floor Schothorst en Hein Walter - werken met kwasten, borstels en bezems. De Almeerse zangeres Gitta de Ridder zorgt met haar gitaar en stem voor de muzikale omlijsting. Ze starten om 14.00 uur en eindigen om 18.00 uur. Aan het eind van het project wordt het lange schilderij in vier stukken gesneden. De vier kunstcentra (De Meerpaal, De Agora, De Verbeelding en De Kunstlinie) krijgen allemaal een deel, dat ze op straat kunnen neerleggen nu de zalen weer open zijn.

Op www.flevokunst.nl zal na afloop een publicatie komen te staan met foto’s van het proces.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto