Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Vol programma Goede Rede Concerten: ‘We hebben heel wat in te halen’

Uitgaan

ALMERE – Nu optredens weer mogen, zijn het drukke tijden voor de stichting Goede Rede Concerten. “We hebben heel wat in te halen”, vertelt directeur Wilma Hartsuiker. “Zo hebben we op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni de Piano Days die al een aantal keer waren uitgesteld en op 8, 9 en 10 juli staat alsnog het Festival Musique! op het programma.”

Het team van Goede Rede Concerten is blij om na de lockdown eindelijk de draad weer op te kunnen pakken. “We hebben zo’n twintig enthousiaste vrijwilligers, die het echt gemist hebben”, vervolgt Hartsuiker. “We moeten wel weer even in onze ritme komen en dat geldt ook voor de musici, die natuurlijk een tijdlang niet samen hebben kunnen spelen. Maar iedereen staat weer te popelen.” Al zes jaar lang organiseert de stichting klassieke concerten in de kerk in Haven. “Het is een geweldige locatie voor klassiek muziek. De akoestiek is fantastisch, zowel in de grote zaal als de kleine kapel.”

PianoDays

Tijdens de Piano Days in Goede Rede kunnen liefhebbers genieten van vier verschillende concerten met negen pianisten. Grote namen én jonge talenten, van klassiek en jazz tot minimal music. Met op vrijdag 25 juni om 13.30 uur Iris Hond en Kim van den Brempt en om 16.00 uur Carol Ruiz en Scholtes & Janssen plus jong talent. Op zaterdag 26 juni om 13.30 uur Ralph van Raat en Daan Herweg en om 16.00 uur Kanako Inoue en Willem Brons.

Festival Musique

Festival Musique! duurt dit jaar maar liefst drie dragen. Op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 juli zijn er achttien losse concerten. “Het programma is een afspiegeling van onze programmering gedurende het hele jaar. Van oude muziek tot de bekende klassieke componisten, van hedendaags tot een mix van muziekstijlen. Er worden ook veel korte voorproefjes gegeven van concerten later in het seizoen. Wij willen met het festival zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met klassieke muziek in al haar variaties.” Op het programma staan musici uit Flevoland, zoals het Erasmus Trio, Conforto, Fresh Music Ensemble en Holland Collective. “Maar ook internationaal bekende namen als Ella van Poucke, Wishful Singing, Hexagon Ensemble en Fuse. Ook zijn er carillon- en orgelbespelingen en is er een expositie met werk van acht kunstenaars uit Kunstkwartier Almere Haven.”

Kunstlinie

Naast de vertrouwde concerten in de kerk van Haven wordt vanaf deze week ook maandelijks een zondagmiddagconcert gegeven in de Kunstlinie in Stad. Zondag 27 juni om 14.00 uur wordt de reeks afgetrapt door het The Hague String Trio. “Ook presenteren we een minifestival op zondag 11 juli als onderdeel van het zomerprogramma van Kunstlinie. Met het Apollo Ensemble dat Beethoven en Mendelssohn speelt, theatraal klassiek met humor van Beth & Flo en de 3VIOLAS.”

Nieuw seizoen

Hartsuiker is ook al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Ze bruist van de ideeën. “We willen meer samenwerkingen opzoeken met partijen in Almere en in Flevoland. Zo zijn we in overleg met podium De Meester om gezamenlijk iets te organiseren en heb ik het plan om een Rondje Almere te organiseren om op meer plekken in Almere zichtbaar te zijn. Wie weet kan dat in de toekomst zelf uitgroeien tot een Rondje Flevoland, in samenwerking met andere partijen in de polder. Maar om dat allemaal te kunnen doen, moet ik er wel wat extra handjes bij hebben”, aldus Hartsuiker. “Nu we sinds dit jaar deel uitmaken van de Almeerse Basisinfrastructuur Cultuur en het Directie Overleg Culturele instellingen Almere kunnen we een verdere professionaliseringsslag maken.”

Ga voor het complete programma en kaartverkoop naar www.goederedeconcerten.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto