Afbeelding
Almere DEZE WEEK

De Kunstambassadeur: De Stad en de Polder, baken voor de buurt

Uitgaan

HAVEN - In de rubriek De Kunstambassadeur vertellen stadgenoten over hun favoriete kunstwerk in de openbare ruimte. Deze week is het woord aan Jos Alferink, Kunstambassadeur van ‘De Stad en de Polder’ van Frea Lenger aan de Hofmark.

“In 2005 vieren wij, de bewoners van de milieuwoningen op de Hofmark, samen met de directe buren dat wij er dan 25 jaar wonen. Ook in dat jaar staat er in de plaatselijke krant dat de gemeente geld beschikbaar stelt voor ‘Kunst in de wijk’. Dat leek mij een mooi cadeau voor dit jubileum. Aan de slag dus.

Aan Frea Lenger, een Almeerse kunstenaar met veel en mooi werk in de openbare ruimte, gevraagd of zij wil meewerken en dat doet ze graag. Het kunstwerk zou op de zijgevel van Hofmark 155 een mooie plaats kunnen krijgen. Zeer zichtbaar bij het binnenkomen van de wijk en hoog aan de gevel, dus minder kwetsbaar. De bewoners van nummer 155, de familie Kramer, vinden het een goed plan.

De aanvraag voor de subsidie gaat naar de stichting ‘Mooi zo, goed zo’ en wordt gehonoreerd onder voorwaarde dat een commissie uit de wijk mee mag denken bij het ontwerp en dat de buurt akkoord gaat.

Verlicht

Als het kunstwerk, uitgevoerd in kleurige plexiglas platen van groot formaat (rood staat voor de stad, geel voor het koolzaad, groen voor de natuur en blauw voor het water) klaar is, wordt het op de muur bevestigd en dan komt ook de ‘technische rechterhand’ van de kunstenaar in beeld en wel de man van Frea, Bob. Voor de constructie en bevestiging van dit werk heb je een goede techneut nodig en dat is hij dan ook.

Op een zaterdagochtend wordt het werk, met als titel ‘De stad en de polder’ feestelijk onthuld. Als toegevoegde waarde wordt het werk ‘s avonds met led lampen aangelicht. Het is een prachtig baken voor de buurt.”

Meer interviews en kunstwerken op: www.kunstambassadeurs.nl

Jos Alferink is Kunstambassadeur van De Stad en de Polder aan de Hofmark. (Foto: Mark Wiechmann)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto