Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeers amfitheater drie dagen lang in festivalsferen

Uitgaan

ALMERE – Muziek, theater, foodtrucks en een gezellige festivalsfeer. Het Almeerse amfitheater in het Weteringpark, vlakbij kasteel Almere, was drie dagen lang het decor voor ALLY’s Amfitheater.

Het evenement was georganiseerd door ALLYnaarbuiten, die het vergeten buitentheater aan het Castellumpad nieuw leven wilde inblazen. ALLY’s Amfitheater werd vrijdagavond geopend door wethouder Maaike Veeningen en Ali B. De Almeerse rapper warmde het publiek met een korte show op voor het optreden van Mits & Del Prado. Zaterdag gaf de band Jungle By Night een instrumentale show met een mix van funk, jazz, dub en rock en zondag konden kinderen genieten van een show van Woezel & Pip.

ALLYnaabuiten is in maart 2020 als ALLYblijftbinnen gestart met acties om Almeerders een hart onder de riem steken toen iedereen vanwege corona zoveel mogelijk binnen moest blijven. Toen er weer meer werd toegestaan ging ALLYnaarbuiten om mooie dingen te doen voor de stad.

De Ondernemingspitch van de gemeente Almere voor de 1,5m samenleving was de kickstart voor ALLY’s Amfitheater. In een maand tijd is het idee uitgewerkt, de vergunning verleend en het evenement georganiseerd. “Het was super geslaagd. De artiesten hebben er echt naar uitgekeken om weer voor publiek te kunnen spelen en de toeschouwers konden voor het eerst weer naar een festival”, vertelt initiatiefnemer Stefano Hennevelt. “We hebben hele leuke reacties gekregen, ook over deze bijzondere locatie. Het is toch zonde als hier niets mee gebeurt?!”

Kijk voor video-impressies op de Facebookpagina van ALLYnaarbuiten.

(Foto: Erik Frings)

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto