Cassandra van Schayk (Foto: politie)
Cassandra van Schayk (Foto: politie)

Politie blijft zoeken naar tips over Cassandra

112

ALMERE – Deze week is het vijftien jaar geleden dat het stoffelijk overschot van de toen 17-jarige Cassandra van Schaijk werd gevonden bij de Noorderplassen. De politie blijft zoeken naar tips over haar dood.

Op zaterdag 24 maart 2007, omstreeks 04.00 uur werd Cassandra voor het laatst gezien op het Busplein in Stad na een avondje stappen. Op zaterdag 14 april 2007 werd haar stoffelijk overschot in het water van de Noorderplassen gevonden.

Cassandra was die zaterdagnacht in discotheek ‘Eindelijk’ geweest. Ze moest om 04.00 uur thuis zijn, maar miste op een haartje na de bus van 03.45 uur. Volgens diverse getuigen was het meisje op dat moment onder invloed van alcohol en vermoedelijk drugs. Ook meldde een getuige dat zij op het Busplein werd aangesproken en mogelijk meegenomen werd door twee onbekend gebleven getinte mannen. Deze mannen zouden haar een lift hebben aangeboden.

Schateiland

Cassandra is waarschijnlijk niet op eigen kracht naar de Noorderplassen gegaan. Het is veel te ver om te lopen en er reden daar die nacht ook geen bussen meer naartoe. Bij de Noorderplassen was wel een jongerenontmoetingsplaats, in Almere beter bekend als het Schateiland. Daar werden afterparty’s gegeven en ook Cassandra kwam er wel eens. Over die party’s wil de politie graag meer informatie.

Scenario’s

Er zijn verschillende scenario’s over hoe zij in het water kan zijn beland. Er kan sprake zijn van een misdrijf of iemand kan haar hebben verdronken. Maar Cassandra kan ook onwel zijn geraakt en als gevolg daarvan overleden. In al die gevallen zullen er waarschijnlijk een of meerdere mensen bij Cassandra zijn geweest.

Telefoon

Bij het onderzoek bleek dat Cassandra niet meer in het bezit was van haar mobiele telefoon (Nokia), twee paspoorten en een bankpas van de Rabobank. Het vermoeden bestaat dat deze goederen zijn meegenomen door diegene(n) die tevens betrokken is/zijn bij het overlijden van Cassandra.

Telefoon

De politie denkt dat Cassandra nog diezelfde nacht van haar verdwijning om het leven is gekomen. Een uur nadat ze eigenlijk thuis had moeten zijn, werd haar telefoon aangestraald op een zendmast nabij de Noorderplassen. Daar werd ze pas drie weken later gevonden. Vreemd is dat het signaal van die telefoon pas in de daaropvolgende nacht uitging. Terwijl een telefoon die in aanraking komt met water veel sneller uitgaat. Dat kan betekenen dat haar telefoon niet of niet direct met haar het water is ingegaan of dat zij zelf pas later in het water is terechtgekomen. Daarnaast beschikte Cassandra mogelijk over een tweede telefoon. Dat kan een tweede toestel zijn geweest, waar haar omgeving niets van wist. Het kan ook een mobieltje zijn dat ze even leende.

Make-up tasje elders aangetroffen

Cassandra had die avond een rugtas, een damestas en een make-up tasje bij zich. Die zijn teruggevonden, maar het vreemde is dat ze niet bij elkaar lagen. Verder is de politie er altijd van uitgegaan dat Cassandra ter hoogte van het Schateiland in het water is geraakt, maar door nieuwe bevindingen wordt niet uitgesloten dat het op een andere plaats was. Meer tips daarover en over de toilettas zijn ook welkom.

Kroongetuige

Door het toenmalige onderzoeksteam werd op dinsdag 27 maart 2007 een kroongetuige gehoord. Zij had Cassandra op vermissingsposters in de stad herkend. De getuige verklaarde dat zij Cassandra op zaterdag 24 maart omstreeks 04.00 uur nog had gezien op het busstation in Stad. Cassandra zat op dat moment in een bushokje en zou toen zijn benaderd door twee vermoedelijk Hindoestaanse mannen. Deze mannen zouden hebben gediscussieerd of ze haar (Cassandra) op de achterbank of in de kofferbak mee zouden nemen. Cassandra was volgens de getuige flink aangeschoten. Cassandra wilde wel graag die lift, aangezien zij aangaf om 04.00 uur thuis te moeten zijn. De getuige zag nog dat Cassandra met twee mannen meeliep richting de Staatsliedenbuurt. Deze twee mannen hebben zich echter nooit gemeld en zijn tot op heden niet bekend geworden.

De signalementen van de mannen staan op deze site. Daar kunnen ook tips worden doorgegeven.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto