Lijsttrekker Marc van Rooij  (Foto: aangeleverd)
Lijsttrekker Marc van Rooij (Foto: aangeleverd)

Vrouwelijke kandidaat 50PLUS bedankt voor raadszetel

Politiek

ALMERE – Mevrouw Knaap-Schaafsma (73), die voor de partij 50PLUS met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen was, zal haar raadszetel niet innemen. Die keuze leidt tot onbegrip bij mensen die op haar gestemd hebben.

Door Marcel Beijer

“Mijn vrouw en ik hebben beide op deze mevrouw gestemd”, laat Martin Nonneman weten. “Door op de eerste vrouw op de 50PLUS-lijst te stemmen hadden wij de hoop en verwachting via voorkeurstemmen iets te kunnen wijzigen in het huidige politieke Almeerse landschap.”

Bedonderd

Nonnema voelt zich enorm bedonderd. “Want als je niet de intentie heb om in de gemeenteraad zitting te nemen, dan moet je je niet op nummer 4 op de kieslijst laten plaatsen. Maar liefst 734 inwoners van Almere die je het vertrouwen hebben gegeven worden door dit handelen gewoon in hun hemd gezet. Het is in onze optiek schaamteloos en riekt naar kiezersbedrog.”

Begrip

Lijsttrekker Marc van Rooij van 50PLUS laat in een reactie weten begrip te hebben dat Knaap-Schaafsma haar zetel niet inneemt. “Ze had daar recht op en we zijn ook trots dat zoveel kiezers op haar hebben gestemd. Maar in een aantal gesprekken heeft ze besloten dat het raadlidmaatschap niet in haar drukke agenda past.” Volgens Van Rooij is het geen kiezersbedrog. “Want ze zal zich als fractieassistent nadrukkelijk inzetten voor de partij. Een stem op haar is geen verloren stem geweest.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto