Afbeelding

Meerdere aanhoudingen in zaak woningexplosies

112

ALMERE - De politie heeft meerdere verdachten aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij explosies die in december plaatsvonden bij acht Almeerse woningen.

Uit een grootschalig en integraal onderzoek naar deze incidenten kwam informatie die leidde tot een aantal huiszoekingen in Almere. Op 28 december doorzocht de politie de woning in de Valkenswaardstraat. Een 23-jarige man uit Almere werd daarbij aanhouden. Op vrijdag 30 december deed de politie een huiszoeking op de Achterwerf. Ook daarbij werd een man, 26 jaar uit Almere, aangehouden. In beide woningen werd een vuurwapen aangetroffen. De politie heeft die in beslag genomen.

Op woensdag 18 januari doorzocht de politie ook een woning aan het Odeonpad. Hier werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Ook hield de politie twee 22-jarige Almeerders aan. Alle verdachten worden verhoord en zitten in voorarrest. 

De politie gaat verder met het onderzoek. Heeft u informatie die helderheid kan verschaffen over de reeks van incidenten die in december in Almere plaatsvonden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of het Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 088-6617734.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto