(Foto: politie)
(Foto: politie)

Politie pakt verdachte van schietpartij Brink op

112

HAVEN CENTRUM -  Politieagenten hebben zondag een 37-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei, aan de Brink in Almere. Hierbij raakte een 53-jarge man gewond.

Kort na middernacht kreeg de politie melding van een schietincident op de Brink in Almere. Ter plaatse troffen agenten het 53-jarige slachtoffer aan met een schotwond. De man was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling. De politie startte direct een onderzoek.

Binnen 24 uur wist de politie een 37-jarige man in Almere aan te houden vanwege mogelijke betrokkenheid van het schietincident. In het onderzoek zijn er meerdere woningen doorzocht, waarbij er ook een tweede verdachte, een 27-jarige Almeerder, is aangehouden wegens het overtreden van de Opiumwet en het in bezit hebben van een explosief. Tijdens de doorzoeking van de woning werden er een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen.

Explosief

Na een doorzoeking in de schuur troffen agenten ook een plastic tas aan, waar een aansteeklont uitstak. Bij het openen van deze tas bleek er een explosief in te zitten, dat vervolgens overgedragen is aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Vervolgens is het explosief ergens anders, veilig, tot ontploffing gebracht. Beide verdachten zitten nog vast voor verhoor en worden woensdag 17 mei voorgeleid voor de rechter-commissaris

Zoals in dit artikel te lezen valt, is de schietpartij een escalatie van spanning rond het plein dat zich in langere tijd heeft opgebouwd.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto