Hyundai breidt het assortiment uit. (Foto: aangeleverd)
Hyundai breidt het assortiment uit. (Foto: aangeleverd) BGStock72 - stock.adobe.com

Ontdek de nieuwe Hyundai Bayon

Auto

ALMERE - Hyundai breidt het assortiment uit met een nieuwe, compacte én zuinige SUV: de Bayon. Dit model is vergelijkbaar met de recent uitgebrachte i20. 

De Bayon heeft een handgeschakelde aandrijflijn. De startmotor helpt mee met het optrekken door middel van een korte elektroboost. De Bayon is in staat de eigen verbrandingsmotor uit te schakelen, zonder dat systemen zoals de airconditioning en het entertainment uitvallen. Ook handig: wanneer je het gaspedaal een paar seconden niet aanraakt, schakelt de motor uit. De Bayon blijft vervolgens lang doorrollen, zónder daarbij brandstof te verbruiken. Dit wordt ook wel ‘zeilen’ genoemd. Dit rijdt niet alleen comfortabel, maar scheelt ook benzine. Uit onderzoek blijkt dat de Bayon zo’n 5,6 liter benzine op 100 kilometer verbruikt, wat relatief zuinig is. 

Alles inbegrepen

Het nieuwste model van Hyundai is verkrijgbaar vanaf 21.695 euro. Daar zit airconditioning, een noodremassistent, voetganger- en fietsersherkenning en cruise control met een snelheidsbegrenzer bij inbegrepen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto