(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almeerder maakt prentenboek over spanning op eerste schooldag

Boekentips

ALMERE - Almeerder Rob Meulemans (illustrator/auteur) kan het zich nog goed herinneren, zijn eerste dag naar ‘de grote school’. Aan de hand van zijn moeder en bibberend van de zenuwen stapte hij het lokaal binnen waar alles en iedereen nog onbekend was. Nu, ruim 60 jaar later, heeft hij een prentenboek gemaakt over dit onderwerp: Mollies eerste dag naar school. 

Een jonge mol mag voor het eerst naar school, maar hij kan de weg niet vinden. Onderweg vraagt hij om hulp, maar iedereen stuurt hem de verkeerde kant op. Mollie maakt zich zorgen of hij nog wel op tijd komt. “Een grappig verhaal met een verassend einde”, aldus Meulemans. Hij hoopt dat het verhaal iets van de zenuwen weg zal nemen die kinderen kunnen ervaren als ze voor het eerst naar groep 1 gaan. 

Het boek ‘Mollies eerste dag naar school’ is verschenen bij de in Almere gevestigde kinderboeken uitgeverij Buddy Books en is inmiddels het vierde prentenboek van Rob Meulemans. Ondertussen wordt alweer over een volgend boek nagedacht, want Robs hoofd zit nog vol met ideeën.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto