(Foto: HV Almere)
(Foto: HV Almere)

Verdachte overvalpoging supermarkt aangehouden

112

TUSSEN DE VAARTEN - De politie heeft donderdag een verdachte (17) aangehouden die in verband wordt gebracht met een poging tot overval op de Albert Heijn in Tussen de Vaarten, vrijdag 16 september. In het onderzoek naar de andere dader wordt specifiek gezocht naar enkele getuigen.

Op vrijdagavond 16 september renden twee jonge mannen rond 22.00 uur de supermarkt aan de Juan Grisstraat binnen. De daders bedreigden het aanwezige personeel met een wapen. Zij waren kennelijk op zoek naar geld uit de kassa. Toen het ogenschijnlijk allemaal te lang duurde, renden zij weer naar buiten. De politie startte direct een zoektocht naar de twee overvallers.

Aanhouding

Na getuigenoproepen en uitgebreid buurtonderzoek is de politie een verdachte op het spoor gekomen die werd herkend op camerabeelden. Hij is donderdagochtend aangehouden. De 17-jarige jongen zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor.

Getuigen gezocht

Het onderzoek naar de identiteit van de tweede dader loopt nog. De politie is daarbij specifiek op zoek naar twee personen. Zij zaten ten tijde van de poging tot overval op een bankje op de kruising van de Juan Grisstraat met het Botticellipad. De verdachten zijn vlak langs dit bankje gerend. Mogelijk hebben zij daarom iets gezien of gehoord dat de politie verder kan helpen in het onderzoek.

Contact

Tot op heden hebben deze getuigen zich nog niet gemeld en zij worden verzocht contact met de politie op te nemen. Wie verdere informatie heeft die de politie kan helpen bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Uit de krant