(Foto: politie)
(Foto: politie)

Almeerder (17) aangehouden voor winkeldiefstallen Bussum

112

ALMERE - De politie heeft woensdag een 17-jarige Almeerder aangehouden in het onderzoek naar twee winkelovervallen in Bussum. De overvallen op een winkel en een pizzeria vonden in december plaats. De gearresteerde jongen wordt in verband gebracht met beide overvallen en zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor. 

Op zaterdag 17 december werd een winkel aan de Landstraat in Bussum slachtoffer van een gewapende overval. De dader bedreigde het personeel en eiste daarbij geld. Een week later, op zaterdag 24 december, was een pizzeria aan De Clinge doelwit van een soortgelijke gewapende overval. 

Onderzoek

Op het moment dat de politie bij beide overvallen aankomt ontbrak van een mogelijke dader nog elk spoor. Een zoekactie leidde ook niet direct tot resultaat. Met behulp van buurtonderzoek, forensisch onderzoek, getuigenoproepen en het nalopen van camerabeelden werd de zoektocht naar de dader(s) voortgezet.

Dezelfde verdachte

Omdat beide overvallen gelijkenissen vertoonden en het signalement overeenkwam leidde het onderzoek naar een verdachte die verantwoordelijk lijkt te zijn voor beide overvallen. Deze 17-jarige jongen uit Almere is op woensdag 4 januari in zijn woonplaats gearresteerd. Hij zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto