Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Taxichauffeurs boos om tijdelijke verbanning van standplaats

Algemeen

Door Marcel Beijer

STAD CENTRUM – De taxichauffeurs zijn boos omdat hun standplaats verplaatst is van de uitgang van het station Almere Centraal naar de kiss&ride-strook bij de P.J. Oudweg. Dat is nodig vanwege de verbouwingswerkzaamheden aan het station. Volgens hen zijn ze daar nauwelijks zichtbaar.

De PvdA stelde daar donderdag tijdens de Politieke Markt vragen over. “Ze staan nu tussen het WTC-gebouw en het Alnovum”, aldus raadslid Tarik Sahbaz. “Daar zijn ze onzichtbaar. Bovendien levert het gevaarlijke situaties op omdat er vrachtwagens laden en lossen en omdat op de kiss&ride-strook mensen worden opgehaald en afgezet.”

Wethouder Froukje de Jonge erkent dat de locatie niet ideaal is. “Maar we hebben voor deze tijdelijke plek gekozen in overleg met de taxibranche. Ze zitten inderdaad een beetje weggestopt, maar van alle opties was dit de beste. Maar niet optimaal, dat geef ik toe.”

Zwaar

Door de coronamaatregelen hebben ook de taxichauffeurs het zwaar. Deze tijdelijke verhuizing doet daarom extra zeer: ze lopen klandizie mis. Sommige chauffeurs parkeren hun auto op het terrein van het WTC of verlaten zelfs hun auto om in de stationshal potentiële klanten te benaderen.

“Ik heb compassie met de chauffeurs omdat ze zo zwaar getroffen zijn. Het is een ongelukkige situatie dat de verbouwing van het station in deze coronatijd valt. Maar we hebben buitengewoon zorgvuldig gehandeld. Overigens zijn op het stadhuis geen meldingen binnengekomen over gevaarlijke verkeerssituaties.”

De Jonge zegde wel toe te zullen kijken of met borden in de stationshal naar de taxistandplaats kan worden gewezen. Ook zegde ze toe met de chauffeurs in gesprek te zullen gaan.

De tijdelijke standplaats bij het WTC bevalt de taxichauffeurs niet. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto