Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Opnames film ‘Stripheldenbuurt’ begonnen

Algemeen

ALMERE – Met vier acteurs, een grote groep figuranten en een professionele crew zijn scenarist Bram Koedam en regisseur Leon Jackson begonnen met de opnames van de film ‘Stripheldenbuurt.’ Hun script is met drie andere genomineerd om mee te dingen naar de Almeerse filmprijs De Gouden Wilg. Deze zal medio december worden uitgereikt aan de beste film tijdens de Avond van de Almeerse film. Opvallend is dat de film nu al stof doet opwaaien.


“Vorige week vrijdag was de eerste draaidag. We hebben gefilmd op locatie in Literatuurwijk”, vertelt Koedam. “We hadden daar een woning met een interieur gevonden die perfect past bij onze hoofdpersonen Henk en Ingrid. Een wat ouder stel dat staat voor een gemiddeld Nederlands echtpaar. De eerste draaidag was spannend, we liepen twee uur uit, maar alles staat er goed op.”
Zaterdag werd er gedraaid in een stadsbus nabij busstation ’t Oor. “Het ging daarbij om een opstootje in de bus tussen een echtpaar en een agressieve jongere. In de rijdende bus ging de jongere fors onderuit. Maar we hadden alles goed beschermd met zacht materiaal, dus de acteur liep geen schade op”, zegt scenarist Koedam.
De bus zat vol figuranten, die tientallen rondjes in de bus moesten meerijden. “Tja, bij een film is het veel wachten. Ook moest alles wel een paar keer over. Maar dit is leuk om mee te maken”, zegt een van de figuranten.
In de avond werden er nog opnames gemaakt met hangjongeren en zondags werd er gefilmd op de Markt in Almere Haven. “Op 15 oktober is er nog gedraaid en zo hebben het grove materiaal klaar”, aldus Koedam.
De film doet nu al veel stof opwaaien door de namen van de hoofdpersonen: Henk en Ingrid. Koedam lacht erom: “Zoals gezegd, het is een doorsnee Nederlands echtpaar. Veel mensen hadden al kritiek op de film terwijl hij nog niet eens gemaakt was. Ik zou zeggen, kom kijken tijdens het festival en baseer je mening op de film en op de feiten. Eigenlijk gaat de film hier ook over, over beeldvorming.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto