Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Eerste lichting studenten Windesheim Flevoland afgestudeerd

Algemeen

STAD CENTRUM - 143 studenten van Windesheim Flevoland ontvingen vrijdag hun hbo-diploma en zijn klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Tijdens de feestelijke diploma-uitreiking werd dit succes gevierd.


Wethouder van Onderwijs René Peeters sprak de afstudeerders toe: “Zorg dat deze stad jullie stad wordt. Dat je straks je eigen bedrijf start of een goede werknemer wordt.” Hij bedankte gemeente Lelystad, Provincie Flevoland en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor het mede mogelijk maken van de eerste brede hbo-instelling van Flevoland. Namens de gemeente Almere overhandigde hij een cadeau aan de eerste lichting. Een glazen schaal, gemaakt door de Almeerse kunstenaar Jan van Koningsveld. De schaal staat symbool voor de basis die de afstudeerders gelegd hebben en die ze kunnen vullen met nieuwe ervaringen.
Al tijdens hun studie bouwen studenten van Windesheim Flevoland aan hun cv door Comakerships, echte opdrachten voor bedrijven, scholen of (zorg)instellingen uit de regio die studenten zelf werven, uitvoeren en opleveren. Veel afstudeerders gaan met hun diploma op zak aan het werk bij een organisatie waar ze een Comakership uitgevoerd hebben. Alumni van Windesheim Flevoland zijn onder meer terug te vinden bij Rabobank Almere, bij de Almeerse Scholen Groep, het Flevoziekenhuis, de Penitentiaire Inrichting Lelystad, Traffic Builders, T-Mobile, Accenture en Capgemini.

Nieuwe hogeschool
In 2010 nam Windesheim een aantal opleidingen over van de Hogeschool van Amsterdam. In september 2011 startten de eerste studenten onder de vlag van de nieuwe hogeschool Windesheim Flevoland in Almere en Lelystad. Na de zomer verwacht de hogeschool zo’n duizend eerstejaarsstudenten en volgen in totaal ruim tweeduizend studenten hoger onderwijs, verdeeld over 22 opleidingen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto