Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Flevolanders met verstandelijke beperking dagje op de motor

Algemeen

ALMERE – In een luidruchtige stoet reden afgelopen zondag 88 motoren, motoren met zijspan, dwergauto’s, klassieke auto’s en oldtimers door de polder. Up&Go motor vriendenkring Lelystad organiseerde die dag de TURF, Triade Up&Go Run Flevoland, een gesponsorde rit voor de bewoners of cliënten van Triade.


‘Zomaar mijn dag’ is de naam van de stichting waaronder de TURF gehouden wordt. Organisator Nico Krap: “We organiseerden de rit dit jaar voor de zesde keer en het is elke keer geweldig. Dit keer waren er dertig voertuigen meer dan vorig jaar. Cliënten van Triade, mensen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking, waren zo blij dat ze een rit mochten maken achterop een motor, trike of in een oude auto. Het enthousiasme straalde van ze af! Maar ook voor de chauffeurs is het heel leuk en dankbaar om zo’n dag mee te maken.”
De rit begon in Lelystad en ging vanaf daar naar Dronten, Zeewolde, Almere en terug naar Lelystad. De voertuigen waren dwergauto’s zoals een Goggomobil en Messerschmitt, maar ook Chevrolet Corvette en een Rolls Royce. Een speciale groep van de Amerikaanse politie, in Amerika opgekochte of nagebouwde Amerikaanse politievoertuigen maakte de stoet compleet.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto