Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Draken- en leeuwendansen tijdens Chinees Nieuwjaar

Algemeen

VELUWSEKANT - Maandag 23 januari begint volgens de Chinese kalender het jaar 4709, het jaar van de Draak. In Almere wordt het Chinees Nieuwjaar ‘Gong Xi Fa Chai’ zaterdag 28 januari van 17.30 tot 1.00 uur gevierd in het Van der Valk Hotel aan de Veluwedreef.


Elke woensdag en vrijdag hebben leden van de Wim Hiraki dansclub dansles in sportcomplex Annapark aan de Sas van Gentlaan in Stedenwijk. Bij die leden is het idee ontstaan om het Chinees Nieuwjaar groots te vieren. Yenny Hegeman: “Bij de dansclub zijn er veel Indonesische mensen die Chinees Nieuwjaar elk jaar met vrienden, gewoon thuis, vieren. Dit jaar dachten we: er zijn veel Chinezen in Almere, waarom vieren we dat niet samen? Het is heel belangrijk voor ons en hoe groter, hoe leuker.”
Dus huurden ze een ruimte in het Van der Valk Hotel, waar op 28 januari volgens traditie het nieuwe jaar ingeluid wordt met draken- en leeuwendansen. Naast de Chinese dansshow wordt er in alle stijlen gedanst. Eigenaar van de dansschool Wim Hiraki: “De helft van onze leden is van Chinese afkomst dus die weten precies wat er gedaan moet worden. Er is een wushu-show en er spelen twee bandjes, Kusuma en Reauan.

Bami

De organisatie heeft het Van der Valk Hotel verzocht écht Chinees eten te serveren. “Want goed eten is het belangrijkste!”, zegt Hiraki. “We hebben de bami van de chef van het hotel ‘voorgeproefd’ en die vonden we te zoet, dus laten we hem binnenkort onze bami proeven zodat hij weet hoe het moet smaken. Voor de rest is het eten prima in orde.”
Meer informatie: hirakija@yahoo.com of bij Yenny Hegeman 06-11327079 of Wim Hiraki 06-25286131.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto