Fractielid Lex Ruyssenaars met Wally ‘de Griek’ (r) die ook bij de partij Respect Almere betrokken is. (Archieffoto: aangeleverd)
Fractielid Lex Ruyssenaars met Wally ‘de Griek’ (r) die ook bij de partij Respect Almere betrokken is. (Archieffoto: aangeleverd)

Partij Respect Almere wil weer fysieke Politieke Markt

Politiek

ALMERE - De politieke partij Respect Almere wil dat de wekelijkse Politieke Markt weer volledig opengesteld wordt voor bezoekers. Vanwege de coronamaatregelen is dat op dit moment nog niet bij iedere bespreking mogelijk.

“Dat was misschien vorig jaar nog een terecht besluit”, laat fractiemedewerker Lex Ruyssenaars weten. “Maar nu inmiddels mensen weer welkom zijn, in restaurants, musea en dergelijke, nu vijfentachtig procent van de bevolking is gevaccineerd en deze mensen volgens minister De Jonge vrijwel helemaal veilig zijn voor ernstige gevolgen, moeten ded euren van de politiek, die van ons allemaal is, gewoon weer open.”

Stimuleren

Volgens Ruyssenaars lopen Almeerders niet bepaald over van enthousiasme voor de politiek. “En met de verkiezingen voor ogen zou je dat juist willen stimuleren. Dat doe je niet door de deuren op slot te houden voor wie wel wil komen kijken.”
Ruyssenaars is evenmin te spreken over het feit dat ook hijzelf als fractiemedewerker uit de raadszaal wordt geweerd. “We zijn een kleine fractie en dat betekent juist dat je lijnen op een donderdagavond kort zouden moeten zijn. Het belangrijkst is echter de opening naar ‘normaal’ echter voor het rechtstreekse, menselijke contact.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto