Het FlevoEnsemble debuteerde vorig jaar tijdens Growing Music.
Het FlevoEnsemble debuteerde vorig jaar tijdens Growing Music. Murk Feitsma

FlevoEnsemble speelt Oosterwoldse composities tijdens Growing Music

Uit

OOSTERWOLD - Als onderdeel van het muziekfestival Growing Music in Oosterwold geeft het FlevoEnsemble zondag 5 september twee concerten in Koeienstal Vliervelden aan de Goethelaan 163. Het programma is een mix van klassiek, jazz en wereldmuziek.

Het FlevoEnsemble is een initiatief van Growing Music om de muzikale krachten te bundelen van professionele musici uit Oosterwold en omstreken. Het zo ontstane ensemble heeft een bijzondere bezetting die een combinatie lijkt van een bigband en kamerorkest. De diverse leden zijn samen een luisterrijke afvaardiging van de grote orkesten en moderne muziekensembles die Nederland rijk is.

Oosterwoldse composities

Tijdens Growing Music in 2020 debuteerde het twintigkoppige gezelschap met een programma met o.a. werken van Zappa, Weill, Nyman en Kracht. In 2021 doet het FlevoEnsemble er een flinke schep bovenop met nieuwe eigen, Oosterwoldse composities rond het thema voedselvoorziening. Ingrediënten genoeg voor een topconcert.

Het ensemble staat onder leiding van Egon Kracht, met o.a. Berdien Stenberg, Shakira van Oostveen, Gerhart Drijvers, Wouter Brouwer, Michiel van Dijk, Freek Kroon, Cédric Vermue, Bokke Rypma, Huub van de Velde, Noortje Braat, Igor Ruhadze en Marjolein de Waart.

De concerten zijn zondag 5 september om 15.00 uur en om 17.00 uur. Ga voor meer informatie en tickets naar https://www.growingmusic.nl/

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto