De campagneposter. (Foto: aangeleverd)
De campagneposter. (Foto: aangeleverd)

Kick-off jongerencampagne ‘Het was mijn rouwproces’

Algemeen

ALMERE - Veel Almeerse jongeren en jongvolwassenen hebben te maken met gevoelens van eenzaamheid, financiële problemen, rouw na overlijden van een dierbare of met de scheiding van hun ouders. De meesten van hen weten niet dat ze hierbij via Humanitas ondersteuning kunnen krijgen. Die ondersteuning is laagdrempelig en gratis. 

Om jongeren die dit aangaat, bewust te maken van het feit dat ze het niet alleen hoeven te doen, maken jongeren die eerder deelnamen zich bekend in de campagne ‘Het was mijn rouwproces’. Met hun eigen verhaal en wat de ondersteuning vanuit Humanitas hen heeft gebracht.J

Je staat er niet alleen voor

Kimberley verloor haar vader en dat zette haar leven op zijn kop. Eerst dacht ze het zonder hulp wel af te kunnen. Tot ze vastliep. En vele psychologen verder bij het Sterprogramma van Humanitas terecht kwam en lotgenoten ontmoette. Dat betekende voor haar een ommekeer. “Ik heb altijd gedacht dat ik de enige was die zoiets had meegemaakt en dat is een rot gevoel. Daarom hoop ik dan op die manier te kunnen laten zien dat je er niet alleen voor staat!”

Portretten

De portretten van Esmee, Tamara, Ismael en Kimberley zullen vanaf 16 september op 250 plekken buiten in de stad te zien zijn en daarnaast in middelbare scholen, jongerencentra, winkels, cafés etcetera. Ook Esmee, Ismael en Tamara willen jongeren laten weten dat ze het niet alleen hoeven te doen door hun persoonlijke verhalen te delen. Een QR-code op de posters verwijst naar een pagina waarop zij hun persoonlijke verhaal vertellen. Ook via social media zal veel aandacht komen voor de campagne.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto