Arthur van den Boogaard is een van de schrijvers die te gast is bij de Boekensalon Almere.
Arthur van den Boogaard is een van de schrijvers die te gast is bij de Boekensalon Almere.

Boekensalon in teken van voetbalboeken

Algemeen

ALMERE - De derde editie Boekensalon Almere staat in het teken van voetbalboeken. Boekhistoricus Garrelt Verhoeven gaat op donderdagavond 14 oktober in gesprek met drie prominente sportjournalisten die al vele voetbalboeken op hun naam hebben staan: Willem Vissers, Arthur van den Boogaard en Edwin Winkels. Het gesprek gaat over hun recente publicaties, maar ook over hun eigen favoriete voetbalboeken.

Arthur van den Boogaard schreef over sportboeken in Het Parool. In 2014 schreef hij ‘Zo speelden wij. Nederland in veertien legendarische voetbalwedstrijden’ en in 2019 volgde ‘Het laatste seizoen’, over het laatste voetbaljaar van Johan Cruijff.

Edwin Winkels volgde Cruijff eveneens, maar dan vooral in zijn tweede vaderland bij het Spaanse Barcelona. In ‘Van Johan tot Frenkie’ schrijft hij over het voetbal én het leven van een reeks Nederlanders die bij de Spaanse topclub furore maakten en maken. 

Volkskrant-journalist Willem Vissers beschrijft in zijn biografie ‘Van Praag. Achter de coulissen van het voetbal’ het soms turbulente leven van de charmante voetbalbobo Michael van Praag.

De Boekensalon over het voetbalboek vindt plaats op donderdag 14 oktober van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein. In de pauze en na afloop signeren de auteurs hun boeken voor de liefhebbers. Tickets zijn verkrijgbaar via de website en klantenservice van De Nieuwe Bibliotheek.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto