(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Stichting Havenidee officieel van start

Algemeen

HAVEN - Deze maand is de nieuwe stichting Havenidee officieel en feestelijk van start gegaan. Havenaren konden tijdens de aftrap kennismaken met de betrokken Havenaren die Havenidee hebben opgericht, ideeën aanmelden en geïnspireerd worden om een idee te bedenken. Dit jaar heeft Havenidee nog 80.000 euro beschikbaar om ideeën van Havenaren tot uitvoering te laten komen. Aanmelden van ideeën kan via www.haven-idee.nl

Havenidee is een plek waar Havenaren hun ideeën kunnen aanmelden die ze zelf en/of samen met anderen willen uitvoeren. Havenidee geeft dan een geldelijke bijdrage. Zolang de ideeën Haven nog méér verbinden en Havenaren hier samen plezier aan kunnen beleven, doet Havenidee graag mee.

Havenidee werkt met drie idee-categorieën waar een geldelijke bijdrage voor kan worden gevraagd. Dit hangt samen met hoe groot het idee is dat de Havenaar heeft en hoeveel geld daarvoor nodig is. Hoe meer geld wordt gevraagd, hoe meer informatie en onderbouwing de idee-aanbrenger gevraagd wordt . Zo zijn er kleine ideeën, daarvoor kan tot 500 euro worden gevraagd. Bij Medium ideeën loopt het bedrag op tot 5000 euro en alles daarboven valt onder Groot Idee.

Spelregels

Het aanmeldproces loopt eenvoudig via de website. Wel moeten de ideeën aan een aantal‘ spelregels’ voldoen; de belangrijkste is dat het idee moet bijdragen aan verbinding tussen Havenaren. Nadat de ideeën zijn aangemeld worden deze geproefd door een bredere groep Havenaren en de coördinator. Daarna horen Havenaren of het idee is goedgekeurd en ontvangen ze het geld om het idee tot uitvoering te brengen. 

Bij de Grote Ideeën werkt dit iets anders. Want hiervoor kunnen alle Havenaren hun stem uitbrengen op het idee dat zij het leukste vinden. Deze stemmen worden elk kwartaal, publiekelijk op de website, geteld en wegen mee bij de beslissing van de brede groep Havenaren en de coördinator. Om stemmen te werven worden de Havenaren met Grote Ideeën aangespoord om promotie  te maken voor hun idee.

Doe mee

Havenaren kunnen ideeën aanleveren, maar ook zelf onderdeel uitmaken van Havenidee. Op de ‘draag bij’-pagina op de website staat onder andere hoe ondernemers een bijdrage kunnen leveren aan Havenidee. Ook wordt hier een aantal mogelijke rollengenoemd voor inwoners om zich op in te zetten. Bijvoorbeeld door mee te helpen bij de uitvoering van een Idee. Op de ideeënpagina is aangegeven of bij die uitvoering extra hulp gewenst is. 

Havenaren kunnen ook Ideeënproever worden; Havenidee wil graag dat een zo divers mogelijke groep Havenaren meekijkt en beslist over de Ideeën die ingezonden worden. Ook zoekt Havenidee nog extracommunicatie-ondersteuning en zijn er nog twee algemeen bestuursleden welkom. Op dit moment zijn er drie bestuursleden: Biza Shalmashi (voorzitter), Melissa Duijn (secretaris) en Michiel de Beer(penningmeester). Wie graag bestuurlijke verantwoordelijkheid draagt en wil meedenken over het lange-termijn-beleid en de financiering hiervan, kan zijn/haarbelangstelling kenbaar maken. 

Patrick Fokker is komende periode de coördinator van Havenidee, per mail bereikbaar viaalmere@haven-idee.nl. Meer informatie over de stichting, aangemelde ideeën en hoe Havenaren kunnen bijdragen is allemaal te vinden op de website: www.haven-idee.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto