Bezoekers van het feest konden ook kennismaken met de Nieuwe Bieb Hond. (Foto: aangeleverd)
Bezoekers van het feest konden ook kennismaken met de Nieuwe Bieb Hond. (Foto: aangeleverd)

Jubilerende bibliotheek Stad adopteert hulp-lees-hond

Algemeen

STAD - Op zaterdag 24 september was het 12,5 jaar geleden dat de vestiging van de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein haar deuren opende. Deze mijlpaal werd samen met inwoners van Almere gevierd met een feestelijk programma. “We hebben op deze dag duizenden bezoekers mogen ontvangen en we kijken terug op een gezellig en geslaagd feest”, reageert een woordvoerder van de nieuwe bibliotheek. 

Wie jarig is, die trakteert en daarom waren er allerlei gratis activiteiten voor jong en oud. Hakim, een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler die bekend is door zijn rol in Sesamstraat, speelde een kindervoorstelling die hij speciaal voor het 12,5 jarig bestaan had gemaakt. Verder werden er films vertoond, waren er hapjes en drankjes, muziek, een workshop ballonfiguren maken, een pubquiz, een Taalcafé, schminken en Eerstehulp voor digitale vragen.

Nieuwe Bieb Hond

Bezoekers konden ook kennismaken met de Nieuwe Bieb Hond. De nieuwe mascotte van de bibliotheek werd tijdens het feest onthuld. “Deze hulp-lees-hond hebben wij geadopteerd en komt wonen in de bieb. De hond zal onder andere aanwezig zijn bij activiteiten en wordt ingezet om kinderen verder te enthousiasmeren om te lezen.” 

Iedereen mag helpen om een naam voor de hond te verzinnen. Inzendingen kunnen voor 20 oktober worden gemaild naar hond@denieuwebibliotheek.nl o.v.v. de naam van de hond, eigen naam, leeftijd en e-mailadres. Op 27 oktober wordt de naam van de Nieuwe Bieb Hond bekendgemaakt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto