Jerzy Soetekouw vertrekt als directeur-bestuurder van de VMCA (Foto: Danny van Kolck)
Jerzy Soetekouw vertrekt als directeur-bestuurder van de VMCA (Foto: Danny van Kolck) Danny van Kolck

Jerzy Soetekouw vertrekt als directeur VMCA

Algemeen

ALMERE - Jerzy Soetekouw vertrekt als directeur- bestuurder bij de Vrijwilligers & Mantelzorg Centrale Almere (VMCA). Met ingang van 1 maart 2023 wordt hij aangesteld als algemeen directeur de landelijke vereniging Humanitas. ‘Voor mij een mooie en spannende stap, hoewel ik nog helemaal niet op zoek was naar een nieuwe baan’, schrijft Soetekouw in een brief aan zijn collega’s van de VMCA.

Door Robert Mienstra

‘Hoe mooi en aantrekkelijk deze stap voor mij persoonlijk ook is, zo zeer vind ik het ingewikkeld om de VMCA te verlaten’, aldus Soetekouw in zijn brief. ‘Ik beleef heel erg veel plezier aan mijn tijd bij de VMCA. Ik heb er veel geleerd en heb vooral ook voor bezieling, bevlogenheid en expertise aangetroffen. Het valt mij zwaar om bij de VMCA en uit Almere weg te gaan.’
Soetekouw heeft het streven om in de tweede week van februari zijn werkzaamheden bij het VMCA af te ronden.

Oud-wethouder

In 2013 raakte Soetekouw betrokken bij de lokale afdeling van de PvdA in Almere en stond op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Na de verkiezingen zat hij in de gemeenteraad en werd hij in 2016 fractievoorzitter. Van maart 2018 tot november 2019 was Soetekouw wethouder Sociaal domein, Diversiteit en Inclusie in Almere. In november 2020 werd hij directeur-bestuurder bij de VMCA.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto