Het Politieke Circus van Marcel Beijer en Robert Mienstra kreeg vorig jaar een nominatie voor NNP-persprijs.(Foto: Almere DEZE WEEK)
Het Politieke Circus van Marcel Beijer en Robert Mienstra kreeg vorig jaar een nominatie voor NNP-persprijs.(Foto: Almere DEZE WEEK)

Kom erbij: 100ste uitzending Podcast Politiek Circus - live!

Algemeen

ALMERE – De Podcast Politiek Circus van Almere DEZE WEEK kent vrijdag 3 februari haar 100ste uitzending. Dit wordt gevierd met een feestje in Casa Casla waar dit jubileumnummer met publiek live wordt opgenomen en uitgezonden. “Het is zeker reden voor een feestje”, zeggen initiatiefnemers Marcel Beijer en Robert Mienstra.

Op 23 oktober 2020 was de eerste uitzending. “Dat was met zeer beperkte middelen waarbij we de snoertjes aan elkaar knoopten”, blikken Beijer en Mienstra terug. “Al snel hadden we een professionele studio met vier microfoons. Natuurlijk moesten we alles leren en hebben we bij de NVJ zelfs cursussen ‘podcast maken’ gevolgd om beter te worden. Al snel liep alles op rolletjes: vrijdagmiddag is de opname en om 15.30 uur staat de podcast online.”

Plaagstootjes

Iedere week schuiven er een of twee politici aan in de studio bij de redactie aan de Transistorstraat om het politieke nieuws van de afgelopen week door te nemen. De podcast is altijd onderverdeeld in een aantal circusacts. “Natuurlijk gaan we dieper in op de Politieke Markt”, zegt Beijer, “maar we schromen ook niet om de kat de bel aan te binden en af en toe plaagstootjes uit te delen aan de politiek.”

Programma

De jubileum uitzending op 3 februari in Casa Casla is in meerdere blokjes verdeeld. Voor de microfoon komen achtereenvolgens Marco de Kat (Leefbaar Almere) en Toon van Dijk (PVV), vervolgens politiechef Ben Nassir Bouayad samen met Tweede Kamerlid Ulysse Ellian (VVD), en tot slot oud-wethouders Henk Smeeman en Wim Trieller. 

Publiek is welkom 

“We hopen dat de uitzending stampvol zit met publiek”, zegt Mienstra. “Met dat publiek spelen met spel ‘clownsneusje op en clownsneusje af’, daar kan ik me nu al over verkneukelen, want die gaat natuurlijk ook over raadsleden.”
De avond ademt ‘circus’ en zal door ‘circusdirecteur’ Sven van der Burg aan elkaar gepraat worden.

Gratis de live-uitzending bijwonen?

Aanmelden kan via redactie@almeredezeweek.nl
De uitzending is in Casa Casla aan het Weerwaterplein en duurt van 19 uur tot 21 uur.
Er is maximaal plaats voor 100 aanwezigen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto