Windpark Zeewolde. (Foto: aangeleverd)
Windpark Zeewolde. (Foto: aangeleverd)

Zorgen over blokkade nieuwe windmolens

Algemeen

ALMERE – De Partij voor de Dieren, GroenLinks en D66 hebben grote zorgen nu Provinciale Staten hebben besloten nieuwe windmolens in Flevoland te blokkeren.

“Het is zorgelijk dat men ervoor heeft gekozen om een van de meest betaalbare en haalbare vormen van duurzame energie uit te sluiten. Hiermee komen de klimaatdoelstellingen van Flevoland stevig op de tocht te staan”, zegt Kjell van Wijlandt, statenlid namens de Partij voor de Dieren en ook raadslid in Almere. Hij is vooral vol onbegrip over de opstelling van VVD en CDA. “Juist partijen die altijd zeggen de energietransitie haalbaar en betaalbaar te willen houden, hebben tegen windmolens gestemd en kiezen zo voor een duurdere energietransitie.”

Niet uitsluiten

De Partij voor de Dieren, GroenLinks en D66 zeggen er niet voor te pleiten om heel Flevoland vol te zetten met windmolens, maar willen de optie vooral niet uitsluiten, en dus ook de mogelijkheid openhouden om initiatieven uit de samenleving, bijvoorbeeld van inwoners verenigd in windenergiecoöperaties, te kunnen steunen als daar een goed plan voor is.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto