Ruim baan voor nieuwe windmolens

Algemeen

PAMPUS - De gemeenteraad is akkoord met de ontwikkeling van het windpark in Almere Pampus. Almeerse Wind en Nuon werken samen aan de ontwikkeling van negen nieuwe windmolens, goed voor de elektriciteitsbehoefte van 30% van de Almeerse huishoudens.


In het project komen negen windmolens die eigendom worden van een coöperatie met een productiecapaciteit gelijk aan maar liefst 32.000 zonnepanelen per windmolen. Almeerse Wind, initiatiefnemer van het project, krijgt twee van de molens. Met uitzondering van de PVV bleken de partijen het opmerkelijk met elkaar eens te zijn. Het College had haar besluit volgens de raadsleden in heldere taal en met goede argumenten beschreven. De beschikbaarheid van eerdere 3D-visualisaties gaf volgens meerdere raadsleden een realistisch beeld van hoe het park er van afstand uit komt te zien. Na raadpleging van omwonenden is het park een kwartslag gedraaid en is een negende molen toegevoegd. Jessica Kips van Groen Links opperde zelfs een tiende molen, een suggestie die door CU, SP, VVD, GL en PvdA als sympathiek werd opgevat. Wethouder Frits Huis, die portefuillehouder Tjeerd Herrema verving, gaf echter aan dat het college het niet als haar rol ziet om het initiatief daartoe te nemen.
De raadsinstemming maakt de weg voor Nuon en Almeerse Wind vrij om nu de nodige onderzoeken in gang zetten die nodig zijn om de omgevingsvergunning aan te kunnen vragen. De verwachting is dat de windmolens over drie jaar kunnen draaien.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto