Michelle Rutten. (Foto: Marcel Kolder)
Michelle Rutten. (Foto: Marcel Kolder)

Michelle Rutten na kort ziekbed overleden

Algemeen

ALMERE – Michelle Rutten, voorzitter van het Fonds voor Bijzondere Noden Almere, is op 7 augustus na een kort maar hevig ziekbed overleden. Haar man Marcel Kolder startte eind juli nog een inzamelingsactie om haar laatste wens te vervullen: de oprichting van het Michelle Rutten Kantelfonds. De teller staat al op ruim 62.400 euro. 

“In de afgelopen 15 jaar heeft zij met haar tomeloze energie, grote kennis en enorme inzet het Fonds voor Bijzondere Noden Almere gebracht waar het nu is. Zij had een groot hart voor diegene in Almere die tussen wal en schip vielen”, zo laat het bestuur van het Fonds voor Bijzondere Noden Almere weten. “Wij zullen haar kennis, kunde en inzet enorm gaan missen, maar vooral haar liefde voor de medemens, die haar maakte tot de prachtige persoon die zij was.”

Inzamelingsactie

Michelle Rutten kreeg recent de diagnose terminale hersenvlieskanker. Haar man Marcel Kolder deelde op sociale media hoe hun gezin de afgelopen tijd al afscheid van haar nam. Naast hun zoon Machiel heeft het echtpaar een zwaar gehandicapte dochter, Mayim. “Wij verzorgden onze dochter met zijn tweeën in ons aanpaste huis. Na het overlijden van Michelle valt een groot deel van ons inkomen weg en de intensieve zorg voor Mayim blijft bestaan”, aldus Kolder in een eerder bericht. “Deze inzamelingsactie is echter niet alleen om de zorg voor onze dochter te waarborgen, we hebben een groter doel voor ogen. De oprichting van een nieuw fonds om jongvolwassen met een beperking te helpen.”

Kolder laat op Facebook weten dat zijn vrouw ‘s nachts in alle rust is overleden. “We zijn iedereen dankbaar voor de vele bloemen, wensen, avondeten, berichten die we de afgelopen maand hebben ontvangen. Het is een warm bad in een onwerkelijke periode. Over een paar weken zullen we - de wens van Michelle - een herdenkingsfeest geven. Hier kan iedereen komen die Michelle heeft gekend en afscheid wil nemen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto