(Foto: AdoberStock)
(Foto: AdoberStock) andrey gonchar - stock.adobe.com

Platform Buycycle: ‘waarschijnlijkheid van fietsdiefstal is het laagst in Almere’

Algemeen

ALMERE - De waarschijnlijkheid van fietsdiefstal is het laagst in Almere, Van slechts één op de 597 fietseigenaren wordt de fiets gestolen, zegt het platform voor de verkoop van tweedehands fietsen, Buycycle in haar onderzoek

Het hoogst is de waarschijnlijkheid in Den Haag: daar wordt van één op de 57 fietseigenaren wordt de fiets gestolen, gevolgd door Nijmegen, één op de 78 en Utrecht één op de acht).
Almere rankt op de laatste plaats met slechts 380 gerapporteerde gevallen, waardoor het de veiligste grootstad voor fietsers is. Slechts één op de 597 fietsen wordt gestolen.
De organisatie komt met een aantal tips op fietsendiefstal te voorkomen: Investeer voor optimale beveiliging in sabotagebestendige sloten van hoge kwaliteit die passen bij de specifieke parkeerlocatie, vooral in de stedelijke gebieden met een hoog risico. Koop een ketting van 12 mm of groter van gehard staal in combinatie met een stevig slot van gehard staal. Gebruik geen cilindrische sleutelsloten, want die zijn kwetsbaarder voor knoeien. Fietsers die hun fiets in het openbaar stallen, moeten kiezen voor goed bezochte gebieden met camerabewaking om diefstal te ontmoedigen en om potentiële dieven te kunnen identificeren als er toch een diefstal plaatsvindt.

Jaarlijks vinden gemiddeld tussen de 468.000 en 772.000 fietsdiefstallen plaats in ons land.

Het onderzoek is hier te vinden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto