De plek waar Domus moet komen ligt nu nog in het niets. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De plek waar Domus moet komen ligt nu nog in het niets. (Archieffoto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

‘Twintig zienswijzen binnengekomen voor Domus Poort’

Algemeen

POORT – Bij de gemeente zijn circa twintig zienswijzen binnengekomen tegen het ontwerpbesluit voor de Domus in Poort. Dat laat een woordvoerder weten.

De mogelijke komst van een Domus houdt de gemoederen al lange tijd bezig in Poort. Het Leger des Heils wil er verslaafden opvangen met meervoudige problematiek. De bewoners zijn daar fel op tegen. Zij vinden dat het pand ligt langs een fietsroute en vlakbij scholen. Ook vinden ze dat er onvoldoende participatie is geweest. Ook het door het Leger des Heils aangeleverde Basis Veiligheidsplan biedt de bewoners geen vertrouwen. 

Twintig zienswijzen

Bewoners hadden tot vandaag de tijd om zienswijzen tegen het plan in te dienen. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er ongeveer twintig zienswijzen zijn binnengekomen. Het kan zijn dat niet alles administratief is verwerkt, dat wordt dan deze week gedaan. Ook wijst de gemeente deze week een tweede plek in Almere aan waar deze doelgroep kan worden opgevangen.
De Domus is nu gevestigd in het centrum van Stad, waar bewoners ook voor overlast zorgen. Door spreiding van de opvang wil de gemeente dat probleem tegengaan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto