De Avenger wordt de eeerste volledig elektrische Jeep. (Foto: Maxsararotto)
De Avenger wordt de eeerste volledig elektrische Jeep. (Foto: Maxsararotto)

Jeep Avenger ziet er veelbelovend uit

Auto

ALMERE - Tijdens de autosalon van Parijs ontbraken de Amerikaanse merken. Toch was er een heuse wereldprimeur te zien bij Jeep. Kenners weten dan al genoeg: als onderdeel van de Stellantis-groep is de compleet nieuwe Avenger een auto met honderd procent Europese techniek. Het resultaat ziet er veelbelovend uit en kon het merk wel eens naar grote hoogte stuwen.

Door Rob van Ginneken

Bij Stellantis hebben ze inmiddels veertien merken in huis. Naast volumemerken als Peugeot en Opel ziet de grote baas Tavares een paar groeibriljanten die alleen door hun naam en faam al kunnen scoren. Jeep is er zeker een van, maar sluit niet altijd soepel aan bij de wensen van de doorsnee Europese autokoper. Daar komt nu dus verandering in. De Avenger is gloednieuw en wordt begin volgend jaar de eerste volledig elektrische Jeep. Dat is op zich al een veelbelovend punt, want dergelijke karaktermodellen scoren bij de autokoper uitstekend. Kijk bijvoorbeeld maar naar het succes van de grotere elektrische Ford Mustang. Je kunt ook eenvoudiger redeneren, want al bij onze eerste kennismaking op de tentoonstellingsvloer noteren we dat het van buiten en van binnen een absoluut hebbeding is. In elk geval om te zien. Stoer, strak van lijn en met de off-road uitstraling die je van een Jeep verwacht.

Technisch beproefd

Met zijn lengte van nog geen vier meter en tien centimeter is hij trouwens compacter dan je op het eerste gezicht denkt. Niet veel groter dan pakweg een Peugeot 208 of Opel Corsa. Hij is veel meer een gespierd ogende SUV die hoger ‘op de poten’ staat en door zijn afmetingen werkelijk nooit van een jumbo verkeersdrempel, stoep of bult in de weg zal schrikken. Ook handig in de stad dus, waar hij vaker zal komen dan op onverharde wegen. Technisch is hij natuurlijk gewoon een broer van diverse Peugeot- en Opel crossover modellen, maar hij draagt een jasje dat ook de zakelijke rijder en natuurlijk mensen die iets buiten de gebaande paden zoeken zal bekoren. Echt een leuk ding, dat met zijn bodem beschermplaten, korte ‘overhang’ en iets grotere bodemspeling van 20 centimeter op zijn minst de suggestie wekt dat je er in het terrein ook wel wat mee kunt.

Veelbelovend

Hij krijgt inderdaad bedieningstoetsen voor ‘terrein instellingen’ mee die hem elektronisch helpen op een zand- of blubberpad. Jeep wil er nog niet alles over kwijt, maar je mag aannemen dat de elektrische versie dik 150 pk en een range van 400 kilometer krijgt. Veelbelovend, zeker ook omdat er naast de elektrische nog een hybrideversie met de van andere merken bekende 1,2-liter turbomotor komt. Meer informatie – inclusief prijzen - wanneer we met de Avenger kunnen rijden.

De Jeep Avenger ziet er veelbelovend uit. (Foto: Maxsararotto)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto