Leen Verbeek, Commissaris van de Koning (Foto: aangeleverd)
Leen Verbeek, Commissaris van de Koning (Foto: aangeleverd) Aangeleverd

Volgende week interim burgemeester bekend

Politiek

ALMERE - Naar verwachting wordt volgende week al een interim burgemeester voor Almere geïnstalleerd. Deze tijdelijke burgemeester moet Franc Weerwind vervangen die Almere verlaat en plaatsneemt in het kabinet Rutte 4.

Door Marcel Beijer

Gisteravond is er een besloten vergadering geweest met de Almeerse fractievoorzitters. Daarin is afgesproken dat Leen Verbeek, de Flevolandse Commissaris van de Koning, aanstaande maandag twee kandidaten aan de fractievoorzitters zal voordragen. De namen zijn nu nog onbekend, als gonst in de wandelgangen de naam van een oud-burgemeester rond. Het is de bedoeling dat de fractievoorzitters nog diezelfde avond voor een kandidaat kiezen. De interim-burgemeester kan dan de donderdag daarop, tijdens de eerste raadsvergadering van 2022, worden geïnstalleerd. Mochten beide kandidaten niet wenselijk worden geacht, dan kan de procedure uiteraard langer duren.

Nieuwe burgemeester

De fractievoorzitters hebben ook afgesproken dat de profielschets voor een nieuwe burgemeester niet door de huidige raad moet worden bepaald, maar een keuze moet zijn van de gemeenteraadsleden die na de verkiezingen in maart de bewoners van Almere mogen vertegenwoordigen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto