Etalage met bestemmingsplan. (Foto: aangeleverd)
Etalage met bestemmingsplan. (Foto: aangeleverd)

50PLUS hekelt uitspraken over ‘de Etalage’

Politiek

ALMERE – De fractie van 50PLUS hekelt de uitspraken die afgelopen donderdag tijdens de Politieke Markt zijn gedaan tijdens de vergadering over De Etalage van Almere. Volgens fractievoorzitter Marc van Rooij is daarmee onrust ontstaan. Hij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Tijdens de vergadering werd gesproken over de mogelijke bestemming van het gebied langs de A6, grofweg tussen de Tussenring en de Buitenring. Twee ondernemers aan de Trekweg willen er een natuurinclusief gebied van maken. Momenteel is de bestemming ‘Tijdelijke Landbouw’.  Dat schept ambtelijk de ruimte om er bijvoorbeeld ook de bedrijventerrein te vestigen. Volgens 50PLUS zijn er uitspraken gedaan, en artikelen in de pers verschenen, die onrust veroorzaken. In een aantal schriftelijke vragen vraagt de partij zich af of wethouder Jesse Luijendijk (Partij voor de Dieren) wel op de hoogte is van de bestaande afspraken die gemaakt zijn. ‘Klopt het dat het gebied valt binnen de kaders van het programma ‘de kleur van groen’ en de ontwikkeling van het groenblauwe casco?’, vraagt de partij die ook betwijfelt of er wel een ‘tijdelijke bestemming’ bestaat. De partij wil van Luijendijk bevestigd zien dat de huidige bestemming (agrarisch) onherroepelijk is. 

GroenLinks

Van Rooij wil ook weten of de uitlatingen die Albert Waninge van GroenLinks tijdens de vergadering deed, correct zijn. Die had van ambtenaren gehoord dat het betreffende gebied gebruikt kan gaan worden voor de ontwikkeling tot bedrijventerrein. ‘Kan de wethouder bevestigen of ontkennen dat bij de ambtenaren deze gedachte leeft?’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto