Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Diversiteitscafé op Paarse Vrijdag gaat online

Redactie

ALMERE – Het diversiteitscafé op 11 december is op ‘Paarse Vrijdag’ en staat daarom in het teken van LHBTI+.

LHBTI+ is een afkorting voor Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender, Interesekse. De + staat onder meer voor queer, aseksueel en panseksueel. Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag waarop, met name op scholen, aandacht wordt gevraagd voor seksuele- en gender-diversiteit. Het ‘hokjesdenken’ is heel menselijk en bijna iedereen doet het. Maar welke effecten zijn daar eigenlijk aan verbonden? Welke aannames worden onbewust gemaakt en hoe gaan we daarmee om? Wat gebeurt er in onze hersenen als we iemand voor het eerst ontmoeten? En wat betekent dat voor hoe we met elkaar omgaan?

Online

Al deze vragen komen aan de orde tijdens de onlline bijeenkomst van 19.00 tot 21.00 uur, waarin ook een interactieve lezing wordt gehoudenmet theater en ruimte voor gesprekken over (onbewuste) associaties en normen als het gaat om seksuele en genderdiversiteit.

Iedere Almeerder kan zich opgeven voor het online diversiteitscafé door een e-mail te sturen naar ymkekreelekamp@almere.nl. Dan wordt een linkje toegestuurd. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelnemers wordt verzocht iets paars aan te trekken en krijgen, voor de echte café-beleving er een borrelpakketje bij.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto