Goud voor (Foto: www.facebook.com/AlmereBowlsClub)
Goud voor (Foto: www.facebook.com/AlmereBowlsClub)

Almeerse bowls-spelers veroveren landstitel

Sport

ALMERE - In Haarlem werd afgelopen weekend het Nederlands kampioenschap Bowls in de discipline Australian Pairs outdoor gespeeld. Aan dit NK deden twintig teams mee, waarvan vier teams van de Almere Bowls Club.

In de voorrondes kwalificeerden twee teams zich voor de finaledag op zondag. Het team Esther de groot/Paul van de Vliet speelde drie zeer sterke wedstrijden, waarbij ze twee favoriete teams voor de landstitel de doorgang naar de finaledag konden beletten en zelf doorgingen naar de finales. Ook het team Saskia Schaft/Jan Reinders speelde een sterke voorronde. Zij gingen eveneens door naar de finaledag op zondag.

De finalewedstrijden werden voor beide ABC teams zeer spannende wedstrijden, waarbij de beslissingen vielen met de laatste bowls in de laatste ends. Helaas verloren Esther de Groot en Paul vd Vliet hun eerste wedstrijd, waardoor ze verder gingen voor plaats 5 t/m 8. Uiteindelijk werd het team zevende.Saskia Schaft en Jan Reinders wonnen hun eerste wedstrijd en gingen verder voor de titel. Door spannende overwinningen van hun tweede en derde wedstrijd, veroverden ze de landstitel. Een groot succes voor de Almeerse bowlsspelers bij de herstart van het Nederlandse bowls na de coronamaatregelen.    

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto