(Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
(Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

Nieuwe multi-inzetbare hockeycourt bij Buitenhout MHC

Sport

BUITEN - De gloednieuwe hockeycourt bij hockeyvereniging Buitenhout MHC is vrijdagavond officieel geopend door Wouter Stevens, directeur van de coöperatieve Rabobank in Almere. 

Met de opening van de hockeycourt gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de vereniging. De court zal gebruikt worden door de jongste jeugd tijdens trainingen en zal rondom wedstrijden gebruikt worden als inspeelveldje. Het veld kan daarnaast ook gebruikt worden voor andere sporten. Dit sluit aan bij het Athletic Skills Model dat de hockeyvereniging aan het uitrollen is binnen de club. “De ASM-methode laat de leden ook kennismaken met andere manieren van sport en bewegen, zodat er meer variatie en plezier is, waardoor er minder uitval ontstaat”, aldus de club.  

Het bedrag voor de hockeycourt werd door de leden bijeengebracht door middel van goede doelen-acties en een crowdfundingsactie. Ook diverse sponsoren hebben een bijdrage geleverd aan de realisatie van de hockeycourt, welke officieel de naam Mr. Fillet Hockeycourt zal dragen.

Buitenhout MHC heeft 600 leden en richt voornamelijk op breedtesport. Naast de sportactiviteiten organiseert de vereniging ook veel activiteiten voor leden en families. Het sportcomplex ligt aan de Trekweg in Almere Buiten en heeft drie hockeyvelden en een hockeycourt.

(Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto