Kunst en hapjes tijdens de opening van de expositie van In Rap & Roer. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Kunst en hapjes tijdens de opening van de expositie van In Rap & Roer. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Expositie In Rap en Roer

Uit

ALMERE - De makers van het talentontwikkelingsprogramma In Rap & Roer presenteerden zichzelf afgelopen weekend met een podiumprogramma in De Wegwijzer en met een expositie in Casa Casla. 

De expositie, die zondag feestelijk werd geopend, is nog tot 1 september in Casa Casla te bewonderen en verhuist daarna naar het Cultuurhuis aan het Baltimoreplein in Almere Buiten. De opening werd opgeluisterd met diverse performances en muziek van deelnemers. Bij de zwart/witte kunst van Axel en de kleurrijke borden van Veronica had Deli Nomads vegetarische en vegan hapjes gemaakt in bijpassende kleuren. 

Talentontwikkeling

In Rap en Roer is een project van Stichting Innercircle. “Het is een ontwikkelingsplek voor makers in allerlei disciplines die niet in de mainstream passen. Wij bieden een podium aan talentvolle deelnemers die dat zelf op eigen kracht nog niet aankunnen”, vertelt initiatiefneemster Caroline in ‘t Veld.

Hardloopreis van geluk

Indrukwekkend is bijvoorbeeld het verhaal van Coen Cuijpers, die in 2019 van Nederland naar het Italiaanse Palermo rende in maar liefst 72 marathons, binnen 112 dagen. Zijn belevenissen tijdens deze monstertocht heeft hij beschreven in zijn boek ‘Hardloopreis van geluk’ en afgelopen weekend gaf hij - een preview van de voorstelling die hij hierover aan het maken is,  al rennend op een loopband. 

De expositie toont fotografie, beeldende kunst en video’s van de deelnemers van In Rap & Roer. Fotograaf Claudia Kamergorodski heeft alle deelnemers prachtig geportretteerd. 

De eerstvolgende podiumshow staat gepland op 14 oktober. Kijk voor meer informatie op https://rap-en-roer.innercircle.nl of volg In Rap & Roer op Facebook.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto