Het Flevoziekenhuis in Almere wordt goed gewaardeerd. (Foto: Fred Rotgans)
Het Flevoziekenhuis in Almere wordt goed gewaardeerd. (Foto: Fred Rotgans) OPS

Open restaurant Flevoziekenhuis is geen gemeentebeleid

Politiek

STAD CENTRUM – Het restaurant van het Flevoziekenhuis is, ondanks de lockdown, gewoon open omdat dat landelijk beleid is. Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis in een reactie op schriftelijke vragen die de fractie van Respect Almere aan het college heeft gesteld. 

Het college heeft een aantal weken de tijd om antwoord te geven op die vragen, maar het antwoord is feitelijk al duidelijk: daar gaat de gemeente niet over. “Het kabinet heeft in maart 2020 vrijstelling verleend aan restaurants van ziekenhuizen, net zoals dat bijvoorbeeld ook voor bedrijfsrestaurants geldt”, legt de woordvoerder uit. “Het restaurant is geopend, met inachtneming van de regels die we allemaal kennen: anderhalve meter afstand en pas het mondkapje af als je aan tafel zit.”
Respect Almere heeft de vragen ingediend op basis van een filmpje dat hen is toegestuurd en waarop te zien is dat de gasten in het restaurant zitten. “Dat is dus toegestaan”, aldus de woordvoerder. “Zelfs al zouden wij daar tegen zijn, dan moet het toch. Het is rijksbeleid.”

Sportscholen

Fractievoorzitter René Eekhuis heeft het college ook vragen gesteld over de sluiting van sportscholen in Almere, maar ook daarvoor geldt dat het landelijk beleid is. De fractie wil echter dat de gemeente grote druk op Den Haag legt om de sportscholen zo snel mogelijk weer open te laten gaan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto