Een grote kale vlakte op de plek waar voorheen het markante gebouw De Beurs stond. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
Een grote kale vlakte op de plek waar voorheen het markante gebouw De Beurs stond. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

SP wil weten waarom bouw Wisselweg stil ligt

Politiek

STAD CENTRUM - De werkzaamheden van het project Wisselweg liggen al geruime tijd stil. De SP wil weten waarom er nog niet is gestart met de bouw van vijf woontorens waar in totaal 850 woningen moeten komen.

De SP heeft daartoe schriftelijke vragen gesteld. In juni 2022 was het voormalige pand De Beurs al volledig gesloopt en kon de bouw in principe beginnen. Maar het terrein ligt nog steeds braak. ‘Kan de projectontwikkelaar aan een bepaalde termijn voor de opstart van het project worden gehouden door bijvoorbeeld een einddatum aan de vergunning te stellen?’, vraagt de SP. De partij wil ook weten of de gemeente al stappen heeft ondernemer tegen de ontwikkelaar, Van der Valk Investments.

Fietspad

De SP stoort zich niet alleen aan het braakliggende terrein, maar ook dat daardoor de fietstunnel van de Wisselweg naar het P.J. Oudplein al geruime tijd onbruikbaar is. De partij vraagt zich af of Van der Valk Investments niet met klem kan worden verzocht om de fietstunnel ‘op zo kort mogelijke termijn’ weer te herstellen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto